Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1,5 kg
marchewki 2
pietruszka 1-2
seler korzeniowy 1
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
cebula biała 1
cytryna 3 plasterki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w galarecie

Kroki postępowania

1
Wywar z warzyw ugotować, gdy będą miękkie dodać ryby.
Krok 1 - Ryba w galarecie foto
2
Do misek wyłożyć rybę. Dodać marchewkę i plaster cytryny.
Krok 2 - Ryba w galarecie foto
3
Ryby zalać wywarem połączonym z żelatyną. Schłodzić.
Krok 3 - Ryba w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartekk 29.12.2014 21:30
smaczne musi byc
Habibi 29.12.2014 21:29
U nas karp w galarecie jest obowiązkowy na Wigilię i święta oraz na Sylwestra i Nowy Rok :) Jednak do gotowania wywaru dodaję głowy karpi oczyszczone z oczu i skrzeli oraz płetwy i kręgosłupy po filetowaniu. A resztę, czyli tuszki, dodaję dopiero wtedy, kiedy wywar jest esencjonalny. No i znacznie więcej żelatynki, bo wolimy bardziej zwartą galaretkę :)
Megg 29.12.2014 21:22
uwielbiam rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak