Ryba w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1,5 kg
  • marchewki

    2
  • pietruszka

    1-2
  • seler korzeniowy

    1
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • cebula biała

    1
  • cytryna

    3 plasterki
  • żelatyna

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba w galarecie foto
Wywar z warzyw ugotować, gdy będą miękkie dodać ryby.
Krok 2 - Ryba w galarecie foto
Do misek wyłożyć rybę. Dodać marchewkę i plaster cytryny.
Krok 3 - Ryba w galarecie foto
Ryby zalać wywarem połączonym z żelatyną. Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bartekk 29.12.2014 21:30
smaczne musi byc
Habibi 29.12.2014 21:29
U nas karp w galarecie jest obowiązkowy na Wigilię i święta oraz na Sylwestra i Nowy Rok :) Jednak do gotowania wywaru dodaję głowy karpi oczyszczone z oczu i skrzeli oraz płetwy i kręgosłupy po filetowaniu. A resztę, czyli tuszki, dodaję dopiero wtedy, kiedy wywar jest esencjonalny. No i znacznie więcej żelatynki, bo wolimy bardziej zwartą galaretkę :)
Megg 29.12.2014 21:22
uwielbiam rybki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat