Ryba w cytrynie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    4 sztuki
  • limonka

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sałata lodowa

    1 sztuka
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MIeszamy sok z limonki z oliwą z oliwek, pieprzem, solą do smaku i częścią tej marynaty zalewamy rybę, odstawiamy ją na godzinę

Rybę pieczemy w naczyniu żaroodpornym, najpierw pod przykryciem (folia aluminiowa) a następnie na sam koniec pieczenia odkrywamy je.

Pieczemy przez 20-25 minut w temp 160 stopni

Sałatę, ogórka i cebulę kroimy na małe kawałki, mieszamy z resztą marynaty, podajemy z rybą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat