Ryba w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    5 sztuk
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • przyprawa do ryb

  • jajko

    1 sztuka
  • sól i pieprz

  • zioła prowansalskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozwijamy ciasto francuskie i rozwałkowujemy. Rozmrożone filety z mintaja przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Filety kroimy na takie porcję jakie chcemy i układamy na cieście francuskim. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta i porcjujemy rozcinając a widelcem łącząc brzegi ciasta. Blachę smarujemy odrobiną wody i układamy papier do pieczenia a następnie wykładamy nasze poduszeczki. Lekko nacinamy z góry i smarujemy wszystkie dokładnie rozbełtanym jajkiem i ziołami prowansalskimi. Do rozgrzanego piekarnika do 200 st. C wkładamy blachę i pieczemy około 30 minut. Smaczne i łatwe w przygotowaniu.
marzenciak1985
Blachę przed rozłożeniem papieru najlepiej posmarować lekko wodą, a ryby możemy używać każdej pod warunkiem, że będzie bez ości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 22.05.2016 18:22
super jedzonko
krokus 20.05.2016 21:35
pyszna rybka
agnieszka214 20.05.2016 17:53
Fajnie się zapowiada taka rybka
Stenka 20.05.2016 16:19
smaczne danie
Futka 20.05.2016 13:20
Doskonała i bardzo smakowita rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat