Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście curry

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z ryby 2 szt.
mąka pszenna 5 łyż.
jajko 1 szt.
curry 1/2 łyżecz.
cytryna 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 1/2 szkl.
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście curry

Kroki postępowania

1
Rybę kropimy sokiem z cytryny i solimy. Mąkę mieszamy z curry, solą i pieprzem. Dolewamy wodę i dodajemy jajko.
Krok 1 - Ryba w cieście curry foto
2
Wyrabiamy trzepaczką ciasto (powinno być dużo gęściejsze niż naleśnikowe). Rybę zanurzamy w cieście (powinna by otoczona sporą ilością ciasta) i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju do czasu aż ciasto się zarumieni.
Krok 2 - Ryba w cieście curry foto
3
Podajemy na gorąco z ziemniakami i ulubioną surówką.
Krok 3 - Ryba w cieście curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 01.01.2013 11:32
doskonałe
kasiek 04.12.2012 12:58
ale bym zjadłą taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak