Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ryba w cieście

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj
4 filety
jajko
3 szt
mleko
1 łyżka
mąka
2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
masło
1 łyżka
olej do smażenia
1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Filet z mintaja rozmrażamy. Osuszamy solimy solą morską do smaku i lekko doprawiamy pieprzem. Do miski wbijamy jajka mieszamy widelcem. Dodajemy przyprawę do ryb , sól morską do smaku. Mieszamy dodajemy mąkę i odrobinę mleka. W cieście moczymy rybę i smażymy na masełku z dodatkiem oleju. Po usmażeniu na złoto układamy rybę na ręczniku papierowym następnie podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 06.10.2013 18:06
pyszna rybka, lubię taką
halina17 06.10.2013 16:01
Smaczna ryba.
sylwia_mc 06.10.2013 12:08
pyszna rybka
Czarnula87 06.10.2013 09:57
mój mąż robi podobną
Kasnaj 06.10.2013 09:53
fajna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak