Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 4 filety
jajko 3 szt
mleko 1 łyżka
mąka 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście

Filet z mintaja rozmrażamy. Osuszamy solimy solą morską do smaku i lekko doprawiamy pieprzem. Do miski wbijamy jajka mieszamy widelcem. Dodajemy przyprawę do ryb , sól morską do smaku. Mieszamy dodajemy mąkę i odrobinę mleka. W cieście moczymy rybę i smażymy na masełku z dodatkiem oleju. Po usmażeniu na złoto układamy rybę na ręczniku papierowym następnie podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 06.10.2013 18:06
pyszna rybka, lubię taką
halina17 06.10.2013 16:01
Smaczna ryba.
sylwia_mc 06.10.2013 12:08
pyszna rybka
Czarnula87 06.10.2013 09:57
mój mąż robi podobną
Kasnaj 06.10.2013 09:53
fajna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak