Ryba w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    4 filety
  • jajko

    3 szt
  • mleko

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    1 łyżka
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z mintaja rozmrażamy. Osuszamy solimy solą morską do smaku i lekko doprawiamy pieprzem. Do miski wbijamy jajka mieszamy widelcem. Dodajemy przyprawę do ryb , sól morską do smaku. Mieszamy dodajemy mąkę i odrobinę mleka. W cieście moczymy rybę i smażymy na masełku z dodatkiem oleju. Po usmażeniu na złoto układamy rybę na ręczniku papierowym następnie podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela77 06.10.2013 18:06
pyszna rybka, lubię taką
halina17 06.10.2013 16:01
Smaczna ryba.
sylwia_mc 06.10.2013 12:08
pyszna rybka
Czarnula87 06.10.2013 09:57
mój mąż robi podobną
Kasnaj 06.10.2013 09:53
fajna ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat