Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba smażona w panierce z teriyaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 płaty
jajko 1 szt
marynata teriyaki 2 łyżeczki
mąka pszenna
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba smażona w panierce z teriyaki

Do miseczki wbijamy jajko,. dodajemy marynatę teriyaki, doprawimay solą i pieprzem i roztrzepujemy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w mące. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju przez kilka minut do zarumienienia. Wyciągamy na papierowy ręcznik kuchenny, osuszamy z oleju i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.09.2014 07:30
muszę spróbować
Margo1 09.09.2014 05:27
takiej ryby jeszcze nie robiłam
ice cubes 08.09.2014 23:58
dobra ryba :)
Adam/ZUB3R 08.09.2014 21:33
smaczna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak