Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod skorupką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 400 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
masło 1 duża łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
sok z cytryny
potrzebne akcesoria kuchenne folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod skorupką

Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Blachę wyłożyć folią aluminiową , ułożyć na niej rybę, przykryć folią . Piec 15 minut w 175 *C. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę, zmiażdżony czosnek, natkę, posolić, wymieszać. Zdjąć z ryby folię, na każdym filecie położyć warstwę posypki, włączyć w piekarniku funkcję grilla i zapiec 5 minut. Podawać z surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 18.01.2017 08:35
Dziękuję :)
Krzysztof15 17.01.2017 21:11
pyszna rybka
Beatris 17.01.2017 20:14
Apetycznie przygotowana rybka :)
IKrakowianka 17.01.2017 19:51
bardzo fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak