Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod porem i śmietaną

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 szt
sól i pieprz do smaku
por (biała część) 2 szt
śmietana 18% 250 ml
skórka z cytryny 1 szt
masło 3 łyż
sok z cytryny 4 łyż
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod porem i śmietaną

Kroki postępowania

1
Śmietanę wymieszać z sokiem i skórką z cytryny a także z solą i pieprzem, przyprawą do ryb do smaku.
Krok 1 - Ryba pod porem i śmietaną foto
2
Filet podzielić na mniejsze części, oprószyć solą i pieprzem i smażyć na roztopionym maśle.
Krok 2 - Ryba pod porem i śmietaną foto
3
Dodać pokrojony w plasterki por, dusić 3 minuty pod przykryciem.
Krok 3 - Ryba pod porem i śmietaną foto
4
Śmietaną zalać rybę i por.
Dusić jeszcze około 7 minut na małym ogniu.
Krok 4 - Ryba pod porem i śmietaną foto
5
Smacznego
Krok 5 - Ryba pod porem i śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rena 26.12.2023 09:47
Witam jak długo można przechowywać taką rybę w lodowce?
Nag 19.02.2023 11:52
Dzień dobry, prośba o informacje jaką użyć smietane ? 30?
Doradca Smaku 27.02.2023 15:05
Śmietana 18% będzie odpowiednia :)
ilka01 03.02.2015 10:02
wygląda apetycznie :)
berys18 03.02.2015 07:56
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak