ryba po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    50 dag
  • świeża papryka

    20 dag
  • cebula

    10 dag
  • pomidory

    20 dag
  • sól, pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • zielona pietruszka

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić na 8 części, posolić, obsypać pieprzem, obtoczyć w mące. Kłaść na patelnie na mocno rozgrzany olej i obsmażyć na rumiano. Oddzielnie w rondlu rozgrzać resztę oleju, włożyć pokrojoną w krążki cebulę, lekko zeszklić, dodać pokrojoną w krążki, pozbawioną pestek paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać obrane ze skórki pomidory, pokrojone na ćwiartki i dusić 10 minut. Doprawić do smaku. Do jarzyn włożyć obsmażoną rybę i trzymać na niewielkim ogniu 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 07.07.2011 08:00
pyszna taka rybka misi być

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat