Ryba po kociewsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z dowolnej ryby

    70dag
  • ogórki kiszone

    25dag
  • marchewki

    2
  • seler

    1/2
  • cebule

    2
  • koncentrat pomidorowy

    2łyżki
  • wywar z warzyw

    1szkl
  • mąka ziemniaczana

    1łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • pieprz

  • ziele angielskie

  • cukier

    szczypta
  • papryka mielona

  • sól

  • mąka

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oprószyć solą i pieprzem,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Dodać obrane i pokrojone w plasterki ogórki,lekko poddusić i odstawić.Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na oleju.Marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce,dodać do cebuli i poddusić,podlewając wodą.Dodać liście laurowe,pieprz,ziele angielskie,koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę dusić.Sos rozprowadzić wywarem,zaciągnąć mąką ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody i,mieszając,zagotować.Doprawić sos do smaku solą,pieprzem,cukrem i papryką,polać nim ryby.Pozostawić do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 20.01.2012 10:07
fajne
Ewelina47 17.01.2011 12:17
trzeba by spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat