Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba odfiletowana

    1 kg
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • cebula

    4-5 szt.
  • woda

    2 szklanki
  • olej

    0,5 szklanki
  • cukier

    3 łyżki
  • ocet

    3 łyżki
  • keczup

    0,5 słoika
  • koncentrat pomidorowy

    0,5 słoika
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • mąka

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić w kawałki i usmażyć. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę.
Zalewa:
Wodę, olej i ocet razem zagotować. Dodać to tego cukier, keczup, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszytko razem chwilę pogotować.
Układać warstwami:
ryba
cebula
papryka
ogórki
Zalać gorącą zalewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (53)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 12.08.2014 18:02
lubię tak podaną rybę
Beata23 01.04.2014 15:28
takiej jeszcze nie jadłm
Róża1 09.01.2014 19:42
wygląda bardzo apetycznie:-)
Laila2786 20.11.2013 13:01
super danie
Beata23 06.11.2013 14:43
muszę zrobić
Stenka 02.11.2013 17:52
ciekawy przepis
sara1 03.09.2013 13:17
może fajnie smakować
IZABELA29 18.07.2013 08:23
robię i bardzo ją lubimy
Ada-Gaba 18.07.2013 06:46
pyszna rybka
Dorota59 11.06.2013 20:34
brzmi pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat