Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1 kg
  • cebula

    2 szt.
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • mąka

    2 szkl.
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • woda

    1 szkl.
  • jajko

    2 szt.
  • olej

    1 szkl.
  • cukie

    6 łyżek
  • woda

    6 łyżek
  • ocet

    6 łyżek
  • ketchup łagodny

    6 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba po japońsku foto
Rybę podzielić, a warzywa pokroić w kostkę. Z 2 szkl. mąki, 2 łyżek kucharka, 1 szkl. wody i 2 jajek wyrobić ciasto. Rybę obtaczać w cieście i smażyć.
Krok 2 - Ryba po japońsku foto
Szklankę wody, 6 łyżek cukru, wody, octu, łagodnego ketchupu oraz słoiczek koncentratu pomidorowego zagotować na jednolitą masę.
Krok 3 - Ryba po japońsku foto
Przekładać warstwami ryba, pokrojone w kostkę warzywa, zalewa. Na wierzchu posypać cebulą, a następnie ponownie polać zalewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 13.03.2013 08:21
ciekawy pomysł super smacznie
Barbara/zuza22_85 03.09.2012 18:24
fajne
monika141 12.08.2012 10:44
pycha
Krystyna32 10.08.2012 15:00
extra
Anna169Hosz 02.08.2012 17:36
Zapewne smaczna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat