ryba po grecku

ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    60 dag
  • oliwa

    80 ml
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 szt
  • sól

  • cukier

  • koncentrat pomidorowy

    5 dag
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać i pokroić na mniejsze kawałki, posolić i skropić lekko sokiem z cytryny, następnie usmażyć z obu stron na oliwie. Warzywa umyć i obrać. Cebulę pokroić na plasterki, marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pokrojone warzywa usmażyć na oliwie, zalać 100 ml wody, dodać koncentratu i dusić przez 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem oraz sokiem z cytryny. W naczyniu umieścić rybę a potem warzywa, całość schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 27.12.2012 12:15
moja ulubiona:)
Roman5 09.01.2011 11:57
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat