Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryba po grecku

5.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba mrożona w kostkach po grecku
8 sztuk
seler
1 mały
marchewka
4 sztuki
pietruszka
1 duża
cebula
2 sztuki
koncentrat pomidorowy
1 sloiczek
sól
pół łyżki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
kilka sztuk
Sklep Prymat
olej do smażenia
kilka łyżek
Pieprz czarny Prymat w młynku
ile chcesz
Sklep Prymat
cukier
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Warzywa (pietruszkę, seler) należy zetrzeć na tarce, marchewkę pokroić w talarki,cebulę pokroić w piórka i dusić pod przykryciem około 30 minut. Kostki ryby należy posolić i odczekać, aż się rozmrozi. Następnie rozmrożoną rybę obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć. Do uduszonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem pomidorowym sambal, liście laurowe, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu ryby, można albo rozdrobnić ją i dodać do warzyw, albo ułożyć warstwami.
Ot i cały sekret.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.11.2015 08:04
bardzo lubię
Monika-twin 13.11.2015 19:04
Zapachniało Świętami, bardzo lubie :)
Bernadeta1 13.11.2015 17:30
Bardzo lubię, pyszna rybka
agaK. 13.11.2015 17:14
Ślinka mi leci do takich smaków.
mileneczka5 13.11.2015 15:51
taka rybke lubie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak