Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba mrożona w kostkach po grecku

    8 sztuk
  • seler

    1 mały
  • marchewka

    4 sztuki
  • pietruszka

    1 duża
  • cebula

    2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 sloiczek
  • sól

    pół łyżki
  • liść laurowy

    kilka sztuk
  • olej do smażenia

    kilka łyżek
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    ile chcesz
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa (pietruszkę, seler) należy zetrzeć na tarce, marchewkę pokroić w talarki,cebulę pokroić w piórka i dusić pod przykryciem około 30 minut. Kostki ryby należy posolić i odczekać, aż się rozmrozi. Następnie rozmrożoną rybę obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć. Do uduszonych warzyw dodać koncentrat pomidorowy wymieszany z sosem pomidorowym sambal, liście laurowe, sól, pieprz, cukier i dalej gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Po usmażeniu ryby, można albo rozdrobnić ją i dodać do warzyw, albo ułożyć warstwami.
Ot i cały sekret.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 14.11.2015 08:04
bardzo lubię
Monika-twin 13.11.2015 19:04
Zapachniało Świętami, bardzo lubie :)
Bernadeta1 13.11.2015 17:30
Bardzo lubię, pyszna rybka
agaK. 13.11.2015 17:14
Ślinka mi leci do takich smaków.
mileneczka5 13.11.2015 15:51
taka rybke lubie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat