Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3 sztuki
cebule 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por (biała część) 2 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sok z cytryny 1/2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
Papryka ostra mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
filet z mintaja 1-1 1/2 kg
olej rzepakowy 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Cebulę i pory czyszczę i kroję w półplasterki. Resztę warzyw myję i ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Olej rozgrzewam, wrzucam wszystkie warzywa i smażę przez kilka minut. Dodaję liść, ziele angielskie, sól i cukier. Podlewam wodą, przykrywam i duszę do miękkości. Do miękkich warzyw dodaję koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Rybę kroję w dzwonka , wrzucam do warzyw i duszę wszystko razem, aż rybą będzie miękka. Ponownie doprawiam do smaku, nakładam na talerz i podaję z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 08.08.2014 20:02
Ale by się zjadło!!
Megg 08.08.2014 12:01
pycha, bardzo lubię taką rybkę :-)
dodi 08.08.2014 11:21
pyszna ta rybka
Zdzisław 08.08.2014 10:53
dla mnie smakowite danie zrobiono
marcia7 08.08.2014 10:25
bardzo smaczna wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak