Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby filety 1 kg
cebula 1/2 kg
marchew 1/2 kg
pietruszka 3-4
seler 1/2
koncentrat pomidorowy
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
cukier
Papryka ostra mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę smażymy. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Dusimy na oleju.
Warzywa ścieramy na tarce (duże oczka) i dodajemy do uduszonej cebuli. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i dalej dusimy.
Jak warzywa będą już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i dalej jeszcze chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy rybę.
Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i ostrą papryką.
Można warzywa wyłożyć na rybkę...ale ja np lubię misz-masz czyli wszystko zmieszane :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 04.10.2013 14:15
smaczna rybka
Patriszja
Patriszja 03.10.2013 14:09
bardzo smacznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak