Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby filety

    1 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • marchew

    1/2 kg
  • pietruszka

    3-4
  • seler

    1/2
  • koncentrat pomidorowy

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • cukier

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę smażymy. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Dusimy na oleju.
Warzywa ścieramy na tarce (duże oczka) i dodajemy do uduszonej cebuli. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i dalej dusimy.
Jak warzywa będą już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i dalej jeszcze chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy rybę.
Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i ostrą papryką.
Można warzywa wyłożyć na rybkę...ale ja np lubię misz-masz czyli wszystko zmieszane :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PIOTR11 04.10.2013 14:15
smaczna rybka
Patriszja 03.10.2013 14:09
bardzo smacznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat