Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ryby filety
1 kg -
cebula
1/2 kg -
marchew
1/2 kg -
pietruszka
3-4 -
seler
1/2 -
koncentrat pomidorowy
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
-
cukier
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
olej
Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku
Warzywa ścieramy na tarce (duże oczka) i dodajemy do uduszonej cebuli. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i dalej dusimy.
Jak warzywa będą już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i dalej jeszcze chwilę podgrzewamy. Na koniec dodajemy rybę.
Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i ostrą papryką.
Można warzywa wyłożyć na rybkę...ale ja np lubię misz-masz czyli wszystko zmieszane :)
Komentarze (2)