Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba "po grecku"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 6 szt
pietruszka 2 szt
seler 1
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól
pieprz
papryka mielona
olej do smażenia
mąka
cebula 1
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba "po grecku"

Kroki postępowania

1
Rybę pokroić w nieduże kawałki.Każdy posolić ,obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano na oleju.
Krok 1 - Ryba "po grecku" foto
2
Marchewką ,pietruszkę,seler obrać i zetrzeć na grubej tarce.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju,dodać starte warzywa i podsmażyć Podlać lekko wodą i dusić aż zmiękną.Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić solą,pieprzem i papryką
Krok 2 - Ryba "po grecku" foto
3
gdy wszystko mamy już gotowe układamy warstwami.Warzywa i ryba.Na wierzchu przykryć warzywami
Krok 3 - Ryba "po grecku" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 29.09.2013 17:13
robię podobną
JOANNA16 21.05.2013 13:28
pycha)))))))
Luki 03.03.2013 10:39
pyszna ta rybka
Wiesława1 29.12.2012 21:18
pyszne
adelajda 25.12.2012 11:05
lubię
AURELKA 25.12.2012 10:33
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak