Ryba po Grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet rybny bez ości

    1 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • Korzeń selera

    1 sztuka
  • marchew

    5 sztuk
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • oliwa

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

  • jajko

    3 jajka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko roztrzepujemy widelcem. Rybę obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu wszystkich kawałków ryby na patelni układamy pokrojoną drobno cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Pozostałe warzywa trzemy na tarce o dużych oczkach, i dokładamy na patelnię z cebulą. Podlewamy wodą i dusimy aż będą miękkie. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz czarny, pieprz ziołowy, liść laurowy, ziele angielskie i dusimy jeszcze chwilę. Rybę i warzywa układamy warstwami w naczyniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 26.11.2011 17:01
to musi byc pyszne
Wokalista 24.11.2011 23:59
Tak, tylko, że warzywa są pod rybą
Ewa104 24.11.2011 10:11
Czy na tym zdjęciu jest właśnie ryba po grecku?
Justyna Jussstiii 24.11.2011 09:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat