ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    20 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • małe puszki przecieru pomidorowego

    2 szt
  • jajka

    3 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • mintaj

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę podzielić na porcję, posolić, posypać przyprawami do ryb, obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach, bułce tartej i usmażyć. Cebulę pokroić dusić na rozgrzanym oleju, aż zmięknie. dodać marchew i pietruszkę startą na tarce o grubych oczkach, ziele angielskie, liść laurowy oraz przecier pomidorowy. przyprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę wody i smażyć razem ok. 30 min. Przed podaniem ułożyć warstwami: ryby- sos- ryby- sos itd. Można podawać także na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 26.10.2012 11:27
prze pyszna i ślicznie wygląda :)
Justyna Jussstiii 13.09.2011 13:35
polecam
ulaaa 01.09.2011 20:38
świetny przepis
treonina 14.08.2011 21:48
ja niestety jakoś nie mogę tego za dużo zjeść, ale moja rodzina za tym przepada :-)
Ela15 04.04.2011 12:41
fajny
Jastinka 08.03.2011 10:49
niezłe
jasiek 11.02.2011 16:16
dodaję też groszek
Adamorek 19.01.2011 15:16
mniam
berys18 02.12.2010 07:43
ładne zdjęcie
buksiak12 27.08.2010 11:45
super sprawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat