Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w foli z suszonymi pomidorami

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 500 g
pomidory suszone Smak 1/2 słoika
ząbki czosnku 4 szt
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w foli z suszonymi pomidorami

Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Zamrożoną odmrażamy przed przygotowaniem. Układamy na podwójnie złożonej foli aluminiowej. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie płatki. Na rybie układamy kilka kawałków suszonych pomidorów i płatki czosnku.
Oliwę pomidorową łączymy z solą, pieprzem ziarnistym i ziołami prowansalskimi. Na każdej rybie rozsmarowujemy oliwę z przyprawami. Zawijamy folię i grillujemy lub pieczemy w 180stopniach C przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.06.2015 20:06
Bardzo fajne danie
Mniam 13.06.2015 18:11
Pysznie przygotowana ryba :)
adelajda 13.06.2015 17:27
smaczna rybka
ilka01 13.06.2015 15:51
super przepis :)
norweska20 13.06.2015 14:26
taką rybkę chętnie by zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak