Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

ryba pieczona w foli aluminiowej

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba
0,5 kg
mleko
½ litra
sól
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: ryba pieczona w foli aluminiowej

Kawałki ryby wymoczonej w mleku posolić, folię aluminiową posmarować olejem. Każdy kawałek ryby szczelnie zawinąć w folię, ułożyć na blasze i piec w gorącym piekarniku przez ok. 25 minut. Upieczoną rybę odwinąć z folii i podawać z ziemniakami z wody. Można na kawałki ryby przy podaniu położyć wiórki masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak