Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na pomidorach i czerwonej cebuli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacz filet 1 szt
pomidorki koktajlowe kilka
cebula czerwona 2 szt
oliwki czarne Smak
sól, pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na pomidorach i czerwonej cebuli

Kroki postępowania

1
Oczyścić rybę z łusek, umyć i wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym. Pokroić w paski ok 2 cm posolić, popieprzyć.
Na oliwie udusić pióra cebuli i połówki pomidorków i oliwki, doprawić. Dodać rybę i pozwolić jej powolutku dochodzić na warzywach.
Krok 1 - Ryba na pomidorach i czerwonej cebuli foto
2
Na oliwie udusić pióra cebuli i połówki pomidorków i oliwki, doprawić.
Krok 2 - Ryba na pomidorach i czerwonej cebuli foto
3
Dodać rybę i pozwolić jej powolutku dochodzić na warzywach.
Ja użyłam sandacza, można spróbować z inna rybą- polecam dorsza
Krok 3 - Ryba na pomidorach i czerwonej cebuli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 06.02.2014 17:02
Rybka w fajnym wydaniu
wwwiolka 06.02.2014 16:47
Fajny przepis.
iwi 06.02.2014 14:44
Bardzo smaczne
Paolcia 06.02.2014 14:43
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak