Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

ryba gotowana w pikatnym sosie

1.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
200 g
włoszczyzna
50 g
natka pietruszki
20 g
cukier
sól, pieprz
ziele angielskie
3 Ziarka
Sklep Prymat
sos
cebula
50 g
olej
10 g
jabłko
80 g
mąka
2 g
jogurt
50 g
mleko
50 g
ketchup
20 g
natka pietruszki
2 g
papryka
50 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba gotowana w pikatnym sosie

Ugotować wywar z warzyw z dodatkiem przypraw. Rybę oczyścić, podzielić na porcje, włożyć do gotującego się wywaru. Przygotować sos: cebulę pokroić w plasterki i udusić na tłuszczu. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić z dodatkiem soli, pieprzu i ketchupu. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąką- gotować ok. 5 minut na słabym ogniu. Do gotowego sosu dodać posiekaną zieleninę i paprykę pokrojoną w paski. Ugotowaną rybę posypać zieleniną. Podawać polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 30.12.2011 14:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak