Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba gotowana na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 100 g
sok z cytryny 10 g
mleko 5 g
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Porada

Podawać z ziemniakami, sosami, surówką.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba gotowana na parze

Opłukać filety, ułożyć na okrągłym półmisku, skroplić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Położyć na każdym filecie kawałki masła. Położyć półmisek na rondlu z wrzącą wodą, przykryć i gotować 30minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak