Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba w całości

    1 szt/os
  • szpinak świeży

    2 garście
  • cebula

    1 szt
  • suszone pomidory

    kilka szt
  • czosnek

    kilka ząbków
  • cytryna

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem foto
Na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pomidory pokrojone w paski oraz czosnek przekrojony wzdłuż. Na sam koniec dodajemy szpinak. Przyprawiamy sokiem z cytryny i pieprzem.
Krok 2 - Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem foto
Ryby oczyszczamy. Następnie wypełniamy farszem. Przyprawiamy lekko solą i pieprzem. Ryby przekładamy na wysmarowaną blaszkę, którą przykrywamy folią aluminiową.
Krok 3 - Ryba faszerowana suszonymi pomidorami i szpinakiem foto
Pieczemy około 20 minut w temp 190 stopni, następnie odrywamy folię i podpiekamy skórkę przez następne 5-10 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Poison1988 03.10.2012 15:16
Ale pyszna rybka :) Super przepis :)
Andysz 03.10.2012 14:36
mniam mniam;)
emeslive 03.10.2012 12:26
Pomysłowe. I wygląda bardzo apetycznie!
ilovebake 03.10.2012 10:47
Pyszna kombinacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat