ryba duszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    200 g
  • olej

    15 g
  • seler

    20 g
  • cebula

    20 g
  • natka pietruszki

    20 g
  • wino

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, podzielić na porcje i posolić. Warzywa zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w plastry. Na dno naczynia nalać oleju, ułożyć rybę, w Okół ryby warzywa i cebulę. Dodać przyprawy, zalać wodą i dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać wino.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 15.07.2011 13:27
super
owca441 24.05.2011 22:14
pycha
owca441 24.05.2011 22:14
pycha
teresa18 13.04.2011 17:21
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat