Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba duszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 200 g
olej 15 g
seler 20 g
cebula 20 g
natka pietruszki 20 g
wino 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba duszona

Rybę oczyścić, podzielić na porcje i posolić. Warzywa zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w plastry. Na dno naczynia nalać oleju, ułożyć rybę, w Okół ryby warzywa i cebulę. Dodać przyprawy, zalać wodą i dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 15.07.2011 13:27
super
owca441 24.05.2011 22:14
pycha
owca441 24.05.2011 22:14
pycha
teresa18 13.04.2011 17:21
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak