ruskie pierogi z miętą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1 kg
  • jaja

    3 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • ziemniaki

    1 kg
  • mięta

    3 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • masło

    15 dag
  • twaróg

    1 (pełnotłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie jeszcze ciepłe mielimy i studzimy mieszamy z rozdrobnionym twarogiem i miętą doprawiamy składniki na ciasto mieszamy z ciepłą wodą wyrabiamy wykrawamy krążki nakładamy farsz i zlepiamy brzegi gotujemy w osolonym wrzątku ok minuty od wypłynięcia podajemy z masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat