Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z sosem śmietanowo-serowym i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 1 opakowanie
śmietana 18-procentowa 1 sztuka
serek mascarpone 1 sztuka
serek gorgonzola 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
cukinia 1 sztuka
awokado 1 sztuka
boczek 6 plasterków
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
bazylia 3 listki
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z sosem śmietanowo-serowym i pieczarkami

Makaron rurki ugotować.
Sos:
Pieczarki lub kurki pokroić w plasterki , cukinię, awokado i boczek pokroić w kostkę, bazylię drobno posiekać i wszystko razem podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać śmietanę, serek mascarpone i ser gorgonzola. Dodać przyprawy (bazylię, oregano, sól i pieprz). Całość dusić przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 26.03.2013 20:16
musi być smaczne
Rafał3 22.03.2013 16:13
świetny pomysł, świetny smak.... wszystko świetne polecam
Boska_Agatka 22.03.2013 16:10
no no no ale pychotka palce lizać
iwi 22.03.2013 15:22
Jedzenie Bogów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak