Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z sosem śmietanowo koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaronu rurki 1 szklanka
śmietany 18% 0,5 szklanki
mąki pszennej 1 łyżka
natka koperku
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z sosem śmietanowo koperkowym

Przygotować makaron rurki.Do garnka wlać dwie szklanki wody i zagotować.Do gotującej się wody dodać szczyptę soli i wsypać makaron.Gotować do miękkości.Po ugotowaniu rurki odcedzić i wyłożyć na talerz.Śmietanę przelać do rondelka wsypać mąkę i przyprawy do smaku.Wymieszać i chwilkę podgotować.Koperek drobno posiekać i wymieszać ze śmietaną.Ciepłym sosem polać makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak