Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z sosem mięsno-serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki pełnoziarnisty
mięso mielone 250 gram
papryka czerwona 1/2 strąka
cebula 1 mała
serek topiony 100 gram
mleko 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z sosem mięsno-serowym

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone, przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy cebulę i paprykę i jeszcze chwilę podsmażamy. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim serek topiony. Tak przygotowany sos przelewamy do mięsa i razem gotujemy chwilę. Dodajemy bazylię i oregano. Podajemy z ugotowanymi rurkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 27.11.2014 21:50
Mnie też by smakowało :-)
idealme 27.11.2014 17:58
smaczne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak