rurki z mlekiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    20 dkg
  • woda

    2,5 l
  • mleko

    1,5 szklanki
  • masło

    3 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

gotuję makaron w osolonej wodzie, osączam. Podgrzewam mleko z masłem, wrzucam makaron. Gotuję na małym ogniu, często mieszając, aż płyn odparuje.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 30.08.2012 05:55
pycha
sznycel 20.08.2012 19:43
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat