rurki z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • margaryna

    1 szt
  • żółtko jajek

    2 zt
  • jaja

    2 szt
  • masa

  • margaryna

    2 szt
  • cukier

    100 g
  • budyń waniliowy

    1 szt
  • alkohol

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto zagniatamy szybko i odstawiamy na 30 min do lodówki.Po tym czasie wałkujemy i tniemy na cienkie paski ok 2 cm szerokie i długie ok 15 cm zależy jakie mamy foremki Masę robimy tak ucieramy margarynę z cukrem i dodajemy ostudzony budyń na koniec troszkę jakiegoś alkoholu i napełniamy rurki rękawem cukierniczym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 21.04.2013 13:41
bardzo smaczne
Łukasz15 04.04.2013 17:31
Też czasem robię
mela25 01.01.2013 17:22
smakowite
kaja1991 27.12.2012 17:36
strasznie żałuję że nie mam foremki do rurek :(
Anna133 03.08.2012 07:48
a ja dziś robię ,ale ze smeitaną , myślę że też będą pyszne ;)
Anna152 30.05.2012 06:09
dodaję do swojej księgi, koniecznie muszę wypróbować:)
Sylwia56 22.03.2012 23:07
wspaniałe
Izka192 26.02.2012 10:40
uwielbiam rurki, pycha
kuba10019961 31.12.2011 16:33
pycha ;))
lolajna7 03.12.2011 21:17
Muszę spróbować zmodyfikować przepis na bezmleczo-bezjajeczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat