Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z ciasta twarogowego o smaku kawowym
Do miski wsypujemy mąkę ,margarynę i twaróg.
Z podanych składników zagniatamy ciasto które chłodzimy w lodówce.
Połowę ciasta wałkujemy na prostokąt 40/4 cm kroimy w paski.
Paskiem ciasta owijamy rurki które układamy na blasze .
Blachę dwie wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 st i pieczemy 15-20 minut .
Upieczone rurki zdejmujemy z foremek studzimy.
Rozpuszczamy polewę czekoladową dekorujemy zimne rurki posypujemy dowolnymi ozdobami.
Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje.
Następnie zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy.
Kawę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach gorącej wody studzimy
Ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru pod koniec wlewamy żelatynę i kawę chwilę jeszcze mieszamy .
Śmietanę wstawiamy na chwilę do lodówki aż stężeje.
Przekładamy śmietanę do rękaw cukierniczego i napełniamy rurki.
POLECAM!!!!