Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki wieprzowe z boczkiem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
cebula 1 sztuka
ogórki kiszone 1 sztuka
papryka konserwowa 1/2 sztuka
sól do smaku
oliwa do smażenia
kostka mięsna 1/2 sztuka
mąka 1 łyżka
woda 1/4 szklanka
boczek parzony 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki wieprzowe z boczkiem i warzywami

Kroki postępowania

1
Kroimy schab na plastry i rozbijamy je. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
Krok 1 - Rurki wieprzowe z boczkiem i warzywami foto
2
Kroimy cebulę, paprykę, ogórki, boczek i kładziemy na wcześniej przygotowanych kawałkach schabu.
Krok 2 - Rurki wieprzowe z boczkiem i warzywami foto
3
Zwijamy schab w rurki i kładziemy na rozgrzanej patelni z oliwą. Kiedy się zarumienią z każdej strony przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy tak przez godzinę dolewając wodę i dorzucając kostkę mięsną. Kiedy rurki zmiękną przygotowujemy sos, mieszając wodę z mąką i dodając do wywaru, który wytworzył się podczas duszenia.
Krok 3 - Rurki wieprzowe z boczkiem i warzywami foto
4
Smacznego.
Krok 4 - Rurki wieprzowe z boczkiem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzysztof14 11.09.2012 21:23
rurki?mozna i tak dla mnie to rolady lub zrazy zawijane.Tez takie robie tylko zamiast boczku parzonego daje swiezy wedzony,jest bardziej intensywny w smaku
Ela15 08.09.2012 10:01
fajne
Aneta25 09.08.2012 13:30
Uwielbiam rurki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak