Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiany pstrąg

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 szt
masło
ząbki czosnku 2 szt
cytrynka 1 szt
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiany pstrąg

Kroki postępowania

1
Pstrąga myjemy, osuszamy i przyprawiamy z każdej strony oraz w środku, solą, pieprzem, kucharkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy grube plastry masła, plasterki czosnku i plasterki cytryny. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinkę.
Krok 1 - Rumiany pstrąg foto
2
Pstrąga obtaczamy w mące i smażymy na masełku z dwóch stron.
Krok 2 - Rumiany pstrąg foto
3
Rybkę podajemy najlepiej z opiekanymi ziemniaczkami (ja wybrałam wersję mniej kaloryczną, czyli z wody) i świeżą sałatą z sosem.
Krok 3 - Rumiany pstrąg foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.05.2014 08:27
bardzo dobra rybka
Przepisy Joanny 04.03.2014 18:25
bardzo smaczna rybka
RenataZ-et 03.03.2014 23:52
uwielbiam taką rybkę :)
votus 18.02.2014 12:03
bardzo smaczne!
adelajda 18.02.2014 11:38
lubię rybki :)
idealme 18.02.2014 11:14
bardzo apetycznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak