Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiane racuchy z kurczakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemnieki ugotowane 50 dag.
mąka pszenna 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
filet z kurczaka 15 ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane racuchy z kurczakiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki przeciśnij przez praskę albo zmiel. Piure wymieszaj z mąką pszenną i ziemniaczaną oraz jajkiem. Filet z kurczaka drobniutko posiekaj. Dodaj do masy. Przypraw ją solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Krok 1 - Rumiane racuchy z kurczakiem foto
2
Na patelni rozgrzewaj po 1-2 łyżki oleju. Nabieraj porcje ciasta. Formuj z nich cienkie racuchy. Wkładaj je na rozgrzany tłuszcz.
Krok 2 - Rumiane racuchy z kurczakiem foto
3
Smaż na rumiano z obu stron. Osącz na papierowym ręczniku.
Krok 3 - Rumiane racuchy z kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 15.06.2014 00:30
Fajny obiad :-)
Kulinarna Ja 12.07.2013 17:25
bardzo je lubię!
Pietruszka 26.06.2013 22:52
fajne racuchy
Monia 04.06.2013 18:32
Chyba pójdą na pierwszy ogień, czyli jutrzejszy obiadek ;)
w mojej kuchni 04.06.2013 16:12
lubię takie smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak