Rukola w musztardowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    10 dag
  • żółte pomidorki cherry

    15 szt
  • czerwone pomidorki cherry

    15 szt
  • żółta papryka (świeża)

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • suszone pomidory w proszku

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • pieczarki marynowane

    10 szt
  • musztarda sarepska

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie surowe warzywa dokładnie płuczemy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, paprykę w cienkie paski, dodajemy do sałaty. Olej mieszamy dokładnie z musztardą i miodem oraz 2 łyżkami suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sosem zalewamy sałatę, dokładnie mieszamy. Marynowane pieczarki faszerowane serem układamy na sałacie, posypujemy pozostałymi suszonymi pomidorami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 26.02.2012 00:01
nagroda poszła w ruch :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat