Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kisiel truskawkowy 1 opakowanie
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
śmietana 12% 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
mleko 2% 200 ml
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy deser

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy przez ok 5 min na najwyższych obrotach. Dodajemy 2 łyżeczki kiślu i żelatynę i mieszamy. Na dno pucharków wykłądamy biszkopty, na to wykładamy część masy, następnie znowu biszkopty i następną część masy. Pucharki schładzamy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak