Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa babka jogurtowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 15 dag
mąka pszenna 20 dag
jajko 3 szt.
cukier puder 20 dag
cukier wanilinowy 1 op.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 100 ml
sok z cytryny 2 łyżki
budyń wiśniowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa babka jogurtowa

Jajka, wbić do miski. Dodać cukier, cukier wanilinowy i wszystkie pozostałe składniki, oprócz budyniu. Składniki wyrabiać do czasu uzyskania gładkiego ciasta.
Formę do babki wysmarować tłuszczem i wlać do niej połowę ciasta. Do reszty ciasta dodać budyń w proszku. Dobrze wymieszać i wyłożyć na ciasto w blaszce.
Babkę piec w temp. 160 stopni przez około 45-50 min.
Ciasto można polać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.05.2014 11:16
Poproszę kawałeczek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak