Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowa babka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 6
cukier 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kisiel wiśniowy 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Różowa babka

Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Wlać olej, zmiksować. Przelać do formy i piec 50 minut w temperaturze 170 st. C. Gdy wystygnie udekorować dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak