Przepis i sposób przygotowania na: Rozkosznie pyszny sernik z truskawkami pieczony na kruchym spodzie...
Kroki postępowania
Składniki na ciasto kruche wsypać do misy robota i wyrobić. Ciasto powinno być sypkie jak kruszonka.
Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować.
Ciasto wsypać do blaszki i denkiem szklanki przyklepać do dna.
Blaszkę z ciastem schować do lodówki na 1-1,5 godziny.
Całe jajka "L" zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny na kogel-mogel (zajmie to około 10 minut).
Do jajek wsypać kaszę mannę, budyń, proszek do pieczenia i krótko zmiksować.
Dodać ser na sernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować.
Masę serową wlać do ciasta kruchego. Powkładać truskawki.
Piec w 200°C przez około 45-50 minut.
Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić tak sernik na około 30 minut.
Sernik wyjąć z blaszki - ważne, żeby był wystudzony.