Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozkosz malinowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka 25 dag
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
margaryna 1/4 kostki
sól 1 szczypta
mleko 0,5 szklanki
drożdże 6 dag
cukier 1 łyżka

KRUSZONKA

margaryna 1/3 kostki
mąka 0,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
żółtko jajek 1 sztuka

DODATKOWO

maliny świeże 30 dag
wiśnia 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rozkosz malinowa

Kroki postępowania

1
CIASTO: Drożdże roztopić w letnim mleku. Mąkę wsypać do miski, posolić, zrobić dziurkę, wlać rozpuszczone drożdże, dodać cukier, jajko i żółtka. Wyrobić. Dodać na końcu letnią, roztopioną margarynę.
Krok 1 - Rozkosz malinowa  foto
2
Wyrobić ciasto.
Krok 2 - Rozkosz malinowa  foto
3
Owoce umyć, z wiśni usunąć pestki
Krok 3 - Rozkosz malinowa  foto
4
KRUSZONKA: wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Krok 4 - Rozkosz malinowa  foto
5
Wyłożyć ciasto na keksówkę.Na ciasto wyłożyć oprószone cukrem maliny i wiśnie. Kruszonkę posypać po owocach.
Krok 5 - Rozkosz malinowa  foto
6
Piec ok. 45 minut w 180 st. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Rozkosz malinowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 20.07.2014 12:37
prawdziwa rozkosz dla podniebienia
dodi 20.07.2014 12:30
to jest prawdziwa rozkosz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak