ROŻKI Z MASĄ MLECZNĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • cukier puder

    25 dag
  • mleko w proszku

    do smaku
  • olejek migdałowy

    do smaku
  • wafle tortowe

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę,przykryć ściereczką i zawiązać sznurkiem. Zagotować wodę. Wafle pokroić w kwadraty i położyć na ściereczce i jak zmiękną to zwinąć w rożek. odłożyć do wystygnięcia.
Masa-margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę później dodać tyle mleka w proszku ,żeby nie było czuć margaryny. Można dodać mniej cukru pudru wtedy masa mleczna jest mniej słodka.
Rożki napełnić masą i ozdobić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 12.10.2013 10:24
super rożki
Laila2786 04.05.2013 12:44
bardzo apetyczne
kate.500 04.04.2013 20:47
pyszne rozki
Motorek 25.03.2013 08:51
super deser
miki47 18.03.2013 10:22
pyszny przepis
Goya 15.02.2013 14:54
super
rjustysia 29.10.2012 18:51
bardzo fajny pomysł na zrobienie własnych rożków
RenataZ-et 03.10.2012 20:26
wyglądają apetycznie :)
sara1 15.09.2012 14:05
bardzo pomysłowo
Dorian 02.09.2012 12:20
pysznie wygladaja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat