Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROŻKI Z MASĄ MLECZNĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
cukier puder 25 dag
mleko w proszku do smaku
olejek migdałowy do smaku
wafle tortowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ROŻKI Z MASĄ MLECZNĄ

Do garnka wlać wodę,przykryć ściereczką i zawiązać sznurkiem. Zagotować wodę. Wafle pokroić w kwadraty i położyć na ściereczce i jak zmiękną to zwinąć w rożek. odłożyć do wystygnięcia.
Masa-margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę później dodać tyle mleka w proszku ,żeby nie było czuć margaryny. Można dodać mniej cukru pudru wtedy masa mleczna jest mniej słodka.
Rożki napełnić masą i ozdobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.10.2013 10:24
super rożki
Laila2786 04.05.2013 12:44
bardzo apetyczne
kate.500 04.04.2013 20:47
pyszne rozki
Motorek 25.03.2013 08:51
super deser
miki47 18.03.2013 10:22
pyszny przepis
Goya 15.02.2013 14:54
super
rjustysia 29.10.2012 18:51
bardzo fajny pomysł na zrobienie własnych rożków
RenataZ-et 03.10.2012 20:26
wyglądają apetycznie :)
sara1 15.09.2012 14:05
bardzo pomysłowo
Dorian 02.09.2012 12:20
pysznie wygladaja
halina17 17.08.2012 19:17
fajny pomysł na słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak