Rożki obfitości

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 łyżka
  • tarty chrzan

    2 łyżeczki
  • gęsta śmietana

    1 łyżka
  • rodzynki

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól, cukier

    do smaku
  • szynka

    8 plastrów
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej. Rodzynki opłukać, osączyć. Jabłko, rodzynki, chrzan wymieszać z majonezem i śmietaną, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny. Na brzeg każdego plastra szynki nałożyć łyżkę farszu, szynkę zawinąć w rożek, ułożyć na półmisku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 13.07.2012 20:31
ciekawy pomysł
RenataZ-et 10.11.2010 20:18
Fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat