Różki czekoladowe z kremem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brandy

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • skórka cytryny

    1 szt
  • czekolada gorzka

    200 g
  • twarożek

    350 (kremowy)
  • kremówka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papieru do pieczenia wyciąć 8 krążków o średnicy 15cm. Uformować z nich rożki i skleić bok każdego taśmą samoprzylepną.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Łyżką nałożyć po trochu płynnej czekolady do rożków ,obracając nimi tak,żeby równą warstwa pokryła ścianki. Włożyć na 2 minuty do zamrażalnika.
Krem: W miseczce utrzeć twarożek ze śmietaną ,brandy,cukrem pudrem,połączyć na koniec dodać startą skórkę cytrynową i jeszcze raz połączyć. Krem przełożyć do szprycy i wcisnąć go do rożków. Delikatnie zdjąć papier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 06.05.2013 10:57
Bardzo fajny pomysł na deser, i do tego tyle czekolady ;)
Rafał10 28.06.2012 08:51
nooo gratulacje, dzieło sztuki :)
gosia1988 03.05.2012 07:43
smakowicie wyglądają
ZEWA 11.03.2012 20:04
ale super pomysł
ZEWA 11.03.2012 20:04
ale super pomysł
Juleczka20 27.10.2011 20:20
i kto by pomyślał że takie wyśmienite rożki robi sie tak łatwo:) super
SmakolykiJoanny 26.09.2011 09:26
fajny efekt można je zrobić jak goście przychodzą
Beatris 09.08.2011 17:40
Pięknie się prezentują i na pewno jeszcze lepiej smakują.
Malinka 03.08.2011 13:59
Bardzo, ale to bardzo intrygujący wygląd:)
Margo1 18.06.2011 17:44
Śliczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat