Rozgrzewajace leczo z biala kasza gryczana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

kasza

  • kasza gryczana niepalona

    4 woreczki
  • sól

    1 lyzeczka

sos

  • pieczarki

    250 dag
  • cebula czerwona

    1 szt
  • czosnek

    5 zabkow
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • bakłażan

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    pol puszki
  • fasola biała z puszki

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    pol sloiczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    2 lyzeczki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    6 ziaren
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 lyzeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz ziołowy Prymat

    1 lyzeczka
  • kurkuma mielona

    1 lyzeczka
  • koperek

    2 lyzki
  • natka pietruszki

    1 lyzka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule I 2 zabki czosnku posiekac I podsmazyc, nastepnie dodac pokrojone w kostke pieczarki I podsmazyc.Baklazana pokroic I nasolic, nastepnie oplukac I dodac do pieczarek wraz z pokrojona w kostke paprika I cukinia.Dodac przyprawy I dusic na malym ogniu.Gdy warzywa beda miekkie dodac fasolke, kukurydze I koncentrat.Koper I natke posiekac I dodac do lecza.Kasze ugotowac wedlug przepisu na opakowaniu I podawac z leczem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 28.08.2016 21:47
Smaczne to leczo
dodi 24.08.2016 11:19
apetyczne jedzonko
trufelek 24.08.2016 10:26
Fajny pomysł na obiad :)
Krystyna32 24.08.2016 08:30
pyszne leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat