Rozgrzewająca zupa meksykańska z kuleczkami z mięsa mielonego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

  • pieczarki

  • chili

  • koncentrat pomidorowy

  • kukurydza w puszce

  • fasola czerwona z puszki

  • olej

  • czosnek

  • sól

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Kucharek

  • papryka zielona

  • papryka żółta

  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawiamy i robimy z niego niewielkie kuleczki. Olej rozgrzewamy na patelni, na rozgrzanym oleju przysmażamy kuleczki i przekładamy je następnie do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Na tej samej patelni przysmażamy pokrojoną w piórka cebulę, posiekaną papryczkę chili i czosnek, pieczarki pokrojone w plasterki oraz kolorową paprykę pokrojoną w paski. Kiedy warzywa będą miękkie rzucamy je do garnka. Gotujemy do zagotowania, następnie dodajemy odsączoną fasolę i kukurydzę. Pod koniec gotowana dodajemy około 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego. Kiedy zupa się zagotuje przyprawiamy ją pieprzem, kucharkiem, ostrą papryką i ziołami. Gotujemy jeszcze chwilę. Podajemy gorącą. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 09.07.2014 08:08
Smaczny obiadek
Betka 08.07.2014 22:12
Mniam smaczna:-)
Kejti 31.03.2014 21:53
Świetna zupka :-)
IwonaDD 05.03.2014 08:52
pyszna zupka!
stef 02.03.2014 19:33
Smaczna zupa.
Jarek123 02.03.2014 16:31
Ciekawie wygląda :)
Megg 02.03.2014 16:29
wyśmienita taka zupka
as28 02.03.2014 16:21
mniam mniam
norweska20 02.03.2014 15:54
smakowite zestawienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat