rosół z pulpetami mięsnymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina mielona

    35 dag
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    3 sztuki
  • sos sojowy

    1 łyzeczka
  • woda

    trochę
  • jajko

    1 sztuka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • rosół

    1 l
  • zielenina

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę, dymkę , sos sojowy lub maggi i wodę, sól. pieprz oraz jajo dokładnie wymieszać na pulchną masę. W garnku zagotować rosół lub wodę z kostką rosołową, o wstawić w drugi większy garnek z gorącą wodą, postawić na ogniu. Formować okrągłe pulpety wielkości dużego orzecha, włoskiego, wkładać pojedynczo do rosołu, gotować pod przykryciem przez godzinę. Rosół podawać w głębokich talerzach, posypany zielenin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat