Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

rosół z pulpetami mięsnymi

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona
35 dag
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
cebula dymka ze szczypiorkiem
3 sztuki
sos sojowy
1 łyzeczka
woda
trochę
jajko
1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
rosół
1 l
zielenina
trochę

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z pulpetami mięsnymi

Wieprzowinę, dymkę , sos sojowy lub maggi i wodę, sól. pieprz oraz jajo dokładnie wymieszać na pulchną masę. W garnku zagotować rosół lub wodę z kostką rosołową, o wstawić w drugi większy garnek z gorącą wodą, postawić na ogniu. Formować okrągłe pulpety wielkości dużego orzecha, włoskiego, wkładać pojedynczo do rosołu, gotować pod przykryciem przez godzinę. Rosół podawać w głębokich talerzach, posypany zielenin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak