Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 300 g
sos sojowy 1,5 łyżki
pieczarka 100 g
marchewka 1 szt
mała pietruszka 1 szt
kucharek do smaku
natka pietruszki 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z mięsem

Filety z kurczaka pokroić w cienkie paseczki,skropić sosem
sojowym,wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Pieczarki
oczyścić i pokroić w plasterki. Marchewkę,pietruszkę obrać i
zetrzeć na tarce. Zagotować 1,5 litra wody,dodać
mięso,pieczarki,marchewkę i pietruszkę. Gotować 20minut,doprawić do smaku Kucharkiem.Dodać natkę pietruszki.
Podawać z ugotowanym makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.03.2013 07:30
inny niż tradycyjny rosół
agnieszka214 09.03.2013 09:41
fajny niedzielny obiadek
pestka 27.01.2013 09:08
pyszny
ZEWA 07.10.2012 12:21
to mi się podoba
SmakolykiJoanny 05.10.2012 15:48
Podoba mi sie talerz w którym podałaś rosół :)
ziutula
ziutula 28.09.2012 10:29
syty warzywny rosół
gosia56 28.09.2012 10:15
pycha.
Rafał10 28.09.2012 10:03
oooo bardzo ciekawy :) fajne te pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak