rosól z makaronem i grochem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    1/2 szt.
  • pietruszka zielona

    1 łyżeczka
  • makaron

    10 dkg.
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • kostka rosołowa

    2 szt.
  • fasola biała

    10 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować kostki rosołowe w 1 i 1/2 litra wody. Dodać pokrojone w plasterki warzywa. Jak będą miękkie to wrzucić makaron. Po chwili wrzucić ugotowany groch. Posypać pietruszką i doprawić do smaku pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Allice 10.10.2010 08:49
Na zdjęciu jest raczej fasola...
Margo1 30.09.2010 19:17
nie jadłam takiego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat